Vinteren har jo som den plejer i Dk, været en blanding af alt slags vejr. Synes egentlig godt om vinteren, hvis jeg bare kunne sidde inden for og hækle og hygge mig, i stedet for at være uden for i det kolde vejr. Men det er jo sjældent muligt!
Så jeg glæder mig over det dejlige solskin og lidt varmere vejr der er begyndt at vise sig. Alting er lidt mere farverigt og lækkert når solen skinner og det hele begynder at springe ud.
Her hjemme i vores lille lejlighed på 1. sal, har vi i år anskaffet os et mini drivhus hvori vi har plantet chili. Det er spændende om det bliver til mere end bare spire i år. I hvert fald ligner det at de er kommet godt fra start.

2015-03-12 09.49.15

Jeg har også som alle andre forsøgt mig med de berømte aber. Jeg er dog ikke en stor fan af originalen, derfor har jeg valgt at ændre dem en smule. Det kom også helt af sig selv, da dem der skulle have dem var små børn. Så jeg vurderede at noget med ståltråd der kunne ruste ved vask eller savl ikke var så godt. Derfor ser min udgave af aberne sådan her ud:

2015-03-08 21.51.18

Brød mig ikke så meget om de alt for lange arme, men ellers er de jo som den kære træfigur som alle kender. Grundopskriften jeg har brugt er fra Kreaposen 

Copyright

Alle snakker om det, min holdning er dog lidt anderledes end den der umiddelbart svæver omkring lige nu. Der har været problemer med folk der har solgt færdige bamser osv. lavet af opskrifter hvor designer har anvendt copyright. Det er ikke fordi jeg ikke forstår hvorfor designerene vil benytte sig af copyright. Jeg synes bare det er ærgerligt at man ikke holder det til selve opskriften, så der er flere der kan få glæde af det fantastiske stykke arbejde der ligger bag. Ved kun at begrænse selve opskriften og ikke det færdige stykke arbejde, vil folk der ikke hækler også have mulighed for at købe sig til de dejlige ting.
Jeg har set opskrifter hvor der pænt er skrevet at det er i orden at sælge “dyret” i begrænset omfang. Selvfølgelig skal der ikke startes en produktion på andres designs, men lad os nu sprede de fine arbejde bare lidt.

Jeg laver selv opskrifter, ikke ret mange, men der er et par stykker. Nogle få af dem er til salg til 20 kr. stykket. Men stadig kun med copyright på selve opskriften.
Dem der anvender mine opskrifter må til hver en tid sælge det færdige produkt. Jeg bliver lidt stolt, når jeg kan se at der faktisk er nogle der vil købe en bamse lavet med mit design. Jeg har ikke selv tid til at hækle det antal der kan sælges, og jeg vil heller ikke begrænse mine opskrifter så folk der ikke kan hækle ikke kan få glæde af mine designs.
Vi er selvfølgelig forskellige alle sammen og vi er nød til at forholde os til den enkelte designers holdning og regler, da det jo er alle de dygtige designeres skyld at vi har så mange muligheder og inspiration inden for håndarbejde.

Nok om alt det seriøse . Jeg er stadig igang med forskellige Lalylala, jeg har forelsket mig i de her meget simple udtryk de her dukker har. Dog er det endnu ikke lykkedes mig at følge en opskrift, i hvert fald ikke så meget at dukken blev som den på billedet på forsiden. Men det er det jeg så godt kan lide ved dem, man kan gøre dem til sin egen, uden at den mister det fine udtryk og grunddesign der er bag dukkerne.

Og ellers er næste projekt en uro til en baby, med dyr fra Galapagos. Jeg er stadig spændt på hvordan det skal komme til at se ud, men det er sådan ønsket lyder, så der er jo ikke noget at gøre. 🙂

Skøøn forårs dag til alle. Håber solen når ind gennem jeres vinduer også. 🙂

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.