fbpx

Jeg har tidligere lovet at præsentere de her forskellige garner jeg har i butikken. Jeg startede med uld. Den her gang er det den tykke version af Karen Klarbæks organic colored cotton. Der er i sidste uge blevet tilføjet 7 farver til farveskalaen der nu rummer 31 farver.

Se dem alle sammen i shoppen.

Det siger banderolen 

KK Color Cotton økologisk bomuldsgarn fra Karen Klarbæk.
Produceret af 100% økologisk bomuld.
8/8 garn. 50 gr.
Løbelængde=ca. 80 meter.

Min oplevelse:

Garnet er lækkert blødt, som alt det andet KK garn, er det også økologisk og en del af den her fantastiske Karen Klarbæk farveskala. Det er ikke helt så fast tvundet som 8/4 garnet. Så hækler eller strikker man rigtig løst kan det skille lidt, men jeg har ikke selv haft problemer med det (Hækler også rigtig stramt).

Jeg har selv personligt aldrig været ret god til det tykke bomuld. Årsagen til dette har været at jeg i flere år har hæklet dyr, bamser og dukker. Her er det svært at få de samme deltaljer og få det færdige til at se lige så “fint” ud som med almindeligt 8/4 bomuld.

Jeg er senere blevet klogere. Jeg har i vinters strikket nogle babytæpper, til det formål er 8/8 garnet fantastisk. Jeg har lavet en opskrift på 3 små tæpper, den kan du finde her. Det kan også købes som et kit her

Garnet er virkelig taknemmeligt at arbejde med og det færdige resultat er efter min mening helt perfekt til formålet. Tæpperne var i første omgang tænkt som en lille sommerdyne, men de kan jo bruges som hyggetæpper og alt muligt andet til de små. Der er en opskrift på et der er lidt større på vej. De her måler ca. 60×80 cm når de er færdige. Det næste bliver mere som en juniordyne der er ca. 1 m bredt. 

Som i det andet indlæg med præsentationen af uldgarnet vil der også her være en gratis opskrift der passer til garnet.

Opskriften er til en stor pung/taske.

Opskrift: 

Vær opmærksom på farverne og maskerne undervejs. Det hækles blandet med stgm og fm. samt der skiftes farver en del gange.
Materialer:

Kk organic cotton 8/8 I fire farver
Hæklenål 4.0 hvis du hækler stramt, ellers 3,5.
Et stykke stof til for
En Lynlås. Min er 25 cm.
Sytråd til montering. Jeg har også benyttet min symaskine. Men det kan godt sys i hånden.

Forkortelser: 
Fm – Stgm
Lm – Luftmasker
Stgm – Stangmasker.

Start med 70 lm i lavender med en nål 4,0. Eller 3,5 hvis du hækler løst.

1. start i 2. m fra nål og hækl en fm i hver, når du kommer til enden skal du fortsætte rundt om din lm-kæde. Hækl 2 lm mere i den sidste m. vend arbejdet 180 grader og hækl på den anden side tilbage igen, 1 fm i hver. Hækl. 2 fm i den sidste maske.

2-15. En fm i hver.

16. (Dark lavender)Nu hækles der stangmasker, derfor starter du alle omgange med stgm med 2 lm. start med 1 stgm i hver i bagerste maskeled.

17. en stgm i hver.

18. (Mustard) en fm i hver.

19-20. (Dark lavender) En stgm i hver.

21-22. (Mustard) En stgm i hver.

23.  (Light lead blue) En fm i hver.

24-25 (Mustard) En stgm i hver.

26-27. (Light Lead blue) En stgm i hevr.

28. (Dark Lavender) En fm i hver.

29-30. (Light Lead Blue) En stgm i hver.

31-33 (Lavender) En fm i hver.

Luk af og hæft enderne.

Du skal nu sy et for til tasken hvis du vil have det i.

Læg pungen oven på et stykke stof der er foldet dobbelt. Sørg for ca 1 cm sømrum i siderne og i toppen. Se billederne herunder. Fremgangsmåden er den samme som for min uldpung. 

Der er også på min instagram profil en videovejledning under de stories jeg har gemt. Det kan dog kun ses på ipad eller telefonen. @Den_lille_garnbutik

 

 

 

Når du har puttet foret ned i tasken syr du selve lynlåsen fast i hånden. Du kan sy det fast lige over stoffet så man næsten ikke kan se det.

Nu kan du hvis du har lyst til at have en bund i din taske bukke hjørnerne op ad siden og sy dem fast der. Jeg har kun de første omgange med fm som bund. Hjørnerne er syet fast mellem omgang 20 og 21.

Håber du kan bruge opskriften.

Sommerhilsner

Fra Ghita
Den Lille Garnbutik