Jeg har de sidste par uger haft gang i et lidt alternativt projekt, som jeg tænker andre egentlig godt kunne få noget ud af at hører lidt om.

Jeg er generelt ret sart, har høfeber, tendens til lidt eksem og tør hud, og så er min hovedbund helt håbløs.

Det sidste har jeg nu forsøgt at løse. Jeg hørte for et par uger siden om noget alternativt “sæbe”. De færreste vil nok mene at det er sæbe, men fact er at det virker.
Jeg har brugt Rasul, som er noget marrokansk sæbe ler. Man køber det i store bøtter hvor der er tørrede stykker af ler i. De opblødes i vand og bruges så i stedet for shampoo.
Sæbe er egentlig rigtig skidt for os, sæben vasker fedtet ud af håret, men fjerner også alt det der er naturligt. Så grunden til at ens hår hurtigt bliver fedtet når man bruger shampoo er at hovedbunden panikker når det naturlige fedt er fjernet og overproducerer nyt. (der er nok mere korrekte måder at forklare det på, det her var den hurtige)

Tilbage til min oplevelse af brugen af det her ler/mudder.

Jeg brugte det første gang for ca. 5 uge siden. Hvor mit hår herefter blev meget fedtet, stift og næsten voksagtig. Jeg havde fået at vide at håret skal “afgifte” før det vil begynde at virke. Det tager lang tid før der rigtig sker noget. Jeg har været utålmodig, da det jo ikke er så fedt at rende rundt i flere uger med hår der er fedtet. Men nu er jeg ret sikker på at jeg har vundet. De sidste par uger, har håret set okay ud, men det helt inde ved hovedbunden har været fedtet længe. Nu er jeg nået igennem det hele og har fået alt det fedtet væk. WUHU!!!
Det skal dog siges at det ikke er det mest fantastiske at benytte i et hvidt badeværelse med hvidt bruseforhæng. Det ligner et mudderbad derinde når jeg er igang. Men heldigvis er det let at vaske af igen.

Jeg har forsøgt at blande det på flere måder og i flere forskellige bøtter for at opnå det bedste resultat og den nemmeste håndtering. Jeg startede i en bøtte, men det er svært at styre, og man kommer hurtigt til at bruge enormt meget. Nu har jeg fundet en lille flaske jeg kan blande det i, og tror også jeg har opnået den rigtige konsistens.

2015-11-20 11.28.04

2015-11-20 11.28.37

 

Konsistensen er lidt lige som lidt tykt mudder. Ja jeg ved godt det ikke virker som det mest lækre at putte i håret. Men vent til du prøver det. Når du vasker det ud igen, føles håret lige som når man har brugt en hårkur eller en hel bøtte balsam. Der står på bøtten at man kan opløse det i hænderne under bruseren. Det er svært, jeg har i stedet blandet det på forhånd i min lille flaske, det fungere bedre.

Tip til brug:
Når du er i bad, smører du det så ud i håret og gnider det ind lige som almindelig shampoo. Nogle anbefaler at man lader det sidde i lidt og derefter skylder det ud. Det kan være lidt svære at skylde ud en alm. shampoo. Mærk efter i hovedbunden og sikre dig at de fleste sandkorn kommer med ud. Man kan også købe det her ler i pulver, hvor det burde være finere og ikke have så mange sandkorn, det har jeg dog ikke prøvet endnu. Update: Pulveret er meget nemmere at håndtere, men jo også lige lidt dyre.

Det har taget tid, men det er helt sikkert noget jeg vil fortsætte med. Jeg har altid fældet meget, det er næsten stoppet, min hovedbund klør ikke så meget mere og så håber jeg selvfølgelig at jeg kommer alt det fedtede hår til livs.
Update på hårvasken(Næsten 6 måneder) : Jeg bruger stadig ingen shampoo. Det mest effektive har jeg fundet ud af er natron. Men vil nu forsøge mig kun med varmt vand. Har fundet en blog der har en virkelig god forklaring til hvordan det gøres rigtigt. Så det er næste step.! Hot water only !
Jeg fælder stadig næsten ikke, min hovedbund klør ikke og mit hår har aldrig virket så sundt som det er nu.
Et lille ekstra tip er majsstivelse. 🙂 Det lyder mærkeligt men det virker! når mit pandehår og hårrødderne bliver lidt fedtet pensler jeg majsstivelse på, det suger fedtet og håret ser igen helt rent ud. Har hørt at hvis du er mørkhåret kan lidt kakao blandet i være bedre, så du ikke bliver gråhåret.

Et andet tip herfra er til pleje til huden. Som jeg også har haft problemer med. Min hud er altid tør og bliver det i løbet af ingen tid. Jeg har nu fundet der her fantastiske olie, olie lyder fedtet. Men nej hvis man bruger det rigtigt så er det ikke fedtet, så tørrer det ind lige som det meste andet creme.
Det olie jeg bruger er Dalens olie. På deres hjemmeside er der en lang liste over ting det er godt for,  sammen med bruger oplevelser.
Jeg har lige nu kun en prøve af det, så bruger det kun i ansigtet, men det er fantastisk. Jeg har været forkølet længe og har over en weekend pudset så meget næse at den blev så tør at de begyndte at skalde af. Jeg brugte olien i to dage og så var det så godt som væk.
Er det fedtet når du bruger det, så bruger du for meget. Til hele min ansigt bruger jeg kun en lille dråbe.

Her inden weekenden skal du også lige hilse på min nye lille maskot.
Jeg har lavet ham for lang tid siden, men de sidste par dage har han siddet her på skrivebordet sammen med mig, og jeg er blevet ret så vild med den. Havde egentlig sat den til salg, men fortrød. 🙂 Opskriften er fra bogen amigurumi fairy tales . Har en del af bøgerne fra amigurumipatterns efterhånden, der er så mange fantastiske opskrifter. Det bedste er at de allesammen er fra forskellige designere. (de holder konkurrencer hver gang der skal laves en ny bog, hvor alle kan komme med et design og være med i konkurrencen om at få den i bogen)

2015-11-18 12.29.18

God weekend til alle her fra den grimme ælling og jeg 🙂

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.