fbpx

Jeg har købt en virkelig sød opskrift på en kanin hos littlehappycrochet. Men som det plejer at gå så ente det ikke med at blive en kanin. 🙂 Der er nu flere der har spurgt til opskriften på den dukke som min version er blevet til. Jeg har efter aftale fået lov til at give jer min opskrift på ændringerne her. Det vil kræve at i køber opskriften på Angelika Kanin hos littlehappycrochet først. 🙂 For i hvert fald at forstå hvad jeg snakker om. (Billedet er lånt fra hendes blog).

Capture
Min Dukke har langt hår, flæser på kjolen og shorts/underbukser på. 🙂

DSC00894

DSC00896DSC00898 DSC00900

Hovedet: 
Hækles som i opskriften, jeg har sat mine øjne lidt mere tæt, og syet “vipper” på som vist på billedet ovenfor.

Krop: 
Start med rosa i stedet for råhvid som i opskriften. Følg opskriften til R15.
R16 hækles i foreste maskeled: *Spring 1 m over, 3stgm i næste, spring 1 m over, 1 km i næste* Gentag *-* omgang rundt. luk af og hæft den rosa snor.
Fortsæt herfra som i opskriften med råhvid, den første omgang (16) hækles i det bagerste led fra før.
På billedet kan du se shortsene med flæserne

DSC00901
Kjolen:
Den hækles som i opskriften du lækker en omgang til tilsidst med samme masker som i flæserne på shortsene. *Spring 1 m over, 3stgm i næste, spring 1 m over, 1 km i næste* Gentag *-* omgang rundt. luk af og hæft den rosa snor.

Der skal ingen hue og ører bruges. og armene hækles som i opskriften.

Benene har et ekstra farveskift, hvor du skifter til rosa efter omgang 34.
Monteringen af dukken er som i opskriften.

Herefter sætter du hår på din dukke. Mit hår er lavet i blød bomuld med garnstykker på 20 cm. De lægges dobbelt.

DSC00907

DSC00908
DSC00909

Når du har trukket din ende igennem løkken sætter du næste “hår” på. Jeg har startet i omgang 4 talt oven for øjet, og så sat hår på i cirkler indad. De omgange har jeg lavet i hver anden, og de sidste i alle omgange. Du kan når du har gjort det se hvor der evt. mangler noget mere hår for at dukken ikke kommer til at virke skaldet.
Jeg har sat en omgang ekstra ind mellem de to første omgange jeg lavede, men kun ud for selve ansigtet.   DSC00905

Billedet her er taget af hovedbunden på dukken. Som du kan se kan det være lidt svært at undgå at trække vattet ud sammen med håret. Det kan du undgå ved at sætte håret på inden du fylder hovedet med vat. Det er bare sværere at se hvor meget hår dukken får brug for. 🙂

Håber i kan bruge forklaringen, ellers må i sige til hvis der er noget der ikke er forståeligt. 🙂 Husk at kigge på alle de andre fine opskrifter Littlehappycrochet har!
Har selv lavet julemanden og Oda også . Og har de fleste af de andre liggende, men vi ved jo allesammen at der er for få timer i døgnet. 🙂